Multifunkce Plus umožňuje součastnou přípravu jídla až ve 3 úrovních najednou bez rizika smíchání chuťí a vůní a dosažení výjimečných výsledků při přípravě pokrmů s vysokým obsahem vody.
Nové trouby De Dietrich patří mezi technologickou avantgardu. Jsou opatřeny všemi nástroji nezbytnými pro vytváření mistrovských kulinářských děl. Tento jemný, rovnoměrný a konzistentní způsob pečení při teplotách nižších než 100 °C často používají špičkoví kuchaři a je ideální pro přípravu obzvláště jemného a chutného masa. Obsluha programu je velmi snadná. Je třeba pouze zvolit si pokrm: růžové nebo dobře upečené jehněčí, pečený telecí, nebo hovězí steak v oblíbené úpravě, rare, medium či well-done, pečené vepřové maso, kuřecí maso, malé i velké celé ryby, jogurt atd. Trouba automaticky připraví jídlo dle vašeho požadavku.
Některé trouby mají k dispozici speciální rošt, který maso udrží nad podložkou za účelem zajištění dokonalé cirkulace teplého vzduchu, maso tedy není nutné otáčet.
Doba pečení je dlouhá, ale velmi mírná. Na konci pečení se u některých programů spustí automaticky program udržování teploty pokrmu, což umožní, aby maso zůstalo křehké.
Nízkoteplotní pečení zajistí, aby se maso upeklo stejnoměrně a přitom zůstalo šťavnaté. Tento program můžete použít také pro přípravu tradičních jogurtů.
- Při přípravě pokrmu teplota nemá klesnout pod 73 ° C a stoupnout nad 100 °C.
- Nízkoteplotní pečení se programuje podle typu pokrmů. Některé pokrmy mohou mít zcela odlišné parametry nastavení (topná tělesa, teplota určena pro rožnění).
- Upozornění: Podle zvolené nádoby se teplota v troubě v prvních fázích pečení může zvýšit na 275 ° C (předehřev).
Průvodce pečením
Po výběru předem naprogramovaného receptu a zadání hmotnosti potraviny pečicí trouba automaticky určí vhodný režim přípravy, stejně jako ideální teplotu a čas potřebný k pečení s přesností na minuty. Pokud jde o pomoc s vašimi kulinářskými výtvory, máte k dispozici opravdového odborníka.
Variabilní gril
Některé zdánlivě jednoduché recepty, jako jsou pusinky, vyžadují ve skutečnosti hodně zručnosti, aby byly dokonalé. Pro jejich perfektní přípravu je potřeba správné nastavení teploty a času přípravy. Jedinečné nastavení 4 stupňů výkonu grilovacího tělesa vám pokaždé umožní snadno dosáhnout požadovaný výsledek.
Funkce sušení
De Dietrich ve svých nových troubách přináší funkci, v dnešní době téměř nepostradatelnou. Proces dehydratace vám umožní sušení velkého množství různých potravin včetně aromatických bylin, ovoce a zeleniny, při dokonale řízené teplotě mezi 60 °C a 80 °C. Celý proces sušení zabraňuje vytváření bakterií, potraviny tak můžete uchovat i po několik měsíců a mít je po ruce kdykoliv budete chtít. Šetrné sušení dokáže uchovat esenciální prvky, jako jsou vitamíny a minerály, potraviny tak neztrácí své nutriční hodnoty.
Funkce Sabat
Nabídkou tří nových trub s funkcí Sabat De Dietrich vstupuje do nové oblasti kulinářských výzev. Tento programovatelný režim umožňuje provoz trouby zcela nezávisle po dobu 25 hodin nebo v případě potřeby až 75 hodin. Trouba si sama hlídá konstantní teplotu 90 °C. Pokrm se vaří nebo udržuje v teple, aniž byste museli troubu jakkoli nastavovat. Světlo zůstává stále rozsvícené, i když jsou dvířka zavřená.
Ovládací panel Epicurien
Tento ovládací panel používá stejné rozhraní, jak je tomu i u ovládacího panelu Connaisseur. Pomocí otočného voliče jednoduše nastavíte požadovanou funkci, nebo program. Programy a funkce jsou schématicky zobrazeny detailními ilustracemi, které usnadňují nastavení vaší trouby.
Pečení chleba
S multifunkční troubou od De Dietrich je pečení chleba velmi jednoduché a zvládne ho opravdu každý! Vizuální programátor disponuje jednoduchou, intuitivní barevnou obrazovkou, stačí zvolit program na pečení chleba, zatočit ovládačem, potvrdit zmáčknutím a už pečete – Le Twist – Le Click – Le Cook!
Soft Close
Speciální mechanismus dvířek zajišťuje jejich pomalé zavření. Troubu tak snadno zavřete i bez uchopení madla rukou a téměř nehlučně.