Multifunkce Plus umožňuje součastnou přípravu jídla až ve 3 úrovních najednou bez rizika smíchání chuťí a vůní a dosažení výjimečných výsledků při přípravě pokrmů s vysokým obsahem vody.
Nové trouby De Dietrich patří mezi technologickou avantgardu. Jsou opatřeny všemi nástroji nezbytnými pro vytváření mistrovských kulinářských děl. Tento jemný, rovnoměrný a konzistentní způsob pečení při teplotách nižších než 100 °C často používají špičkoví kuchaři a je ideální pro přípravu obzvláště jemného a chutného masa. Obsluha programu je velmi snadná. Je třeba pouze zvolit si pokrm: růžové nebo dobře upečené jehněčí, pečený telecí, nebo hovězí steak v oblíbené úpravě, rare, medium či well-done, pečené vepřové maso, kuřecí maso, malé i velké celé ryby, jogurt atd. Trouba automaticky připraví jídlo dle vašeho požadavku.
Některé trouby mají k dispozici speciální rošt, který maso udrží nad podložkou za účelem zajištění dokonalé cirkulace teplého vzduchu, maso tedy není nutné otáčet.
Doba pečení je dlouhá, ale velmi mírná. Na konci pečení se u některých programů spustí automaticky program udržování teploty pokrmu, což umožní, aby maso zůstalo křehké.
Nízkoteplotní pečení zajistí, aby se maso upeklo stejnoměrně a přitom zůstalo šťavnaté. Tento program můžete použít také pro přípravu tradičních jogurtů.
- Při přípravě pokrmu teplota nemá klesnout pod 73 ° C a stoupnout nad 100 °C.
- Nízkoteplotní pečení se programuje podle typu pokrmů. Některé pokrmy mohou mít zcela odlišné parametry nastavení (topná tělesa, teplota určena pro rožnění).
- Upozornění: Podle zvolené nádoby se teplota v troubě v prvních fázích pečení může zvýšit na 275 ° C (předehřev).
Průvodce pečením
Po výběru předem naprogramovaného receptu a zadání hmotnosti potraviny pečicí trouba automaticky určí vhodný režim přípravy, stejně jako ideální teplotu a čas potřebný k pečení s přesností na minuty. Pokud jde o pomoc s vašimi kulinářskými výtvory, máte k dispozici opravdového odborníka.
Variabilní gril
Některé zdánlivě jednoduché recepty, jako jsou pusinky, vyžadují ve skutečnosti hodně zručnosti, aby byly dokonalé. Pro jejich perfektní přípravu je potřeba správné nastavení teploty a času přípravy. Jedinečné nastavení 4 stupňů výkonu grilovacího tělesa vám pokaždé umožní snadno dosáhnout požadovaný výsledek.
Funkce sušení
De Dietrich ve svých nových troubách přináší funkci, v dnešní době téměř nepostradatelnou. Proces dehydratace vám umožní sušení velkého množství různých potravin včetně aromatických bylin, ovoce a zeleniny, při dokonale řízené teplotě mezi 60 °C a 80 °C. Celý proces sušení zabraňuje vytváření bakterií, potraviny tak můžete uchovat i po několik měsíců a mít je po ruce kdykoliv budete chtít. Šetrné sušení dokáže uchovat esenciální prvky, jako jsou vitamíny a minerály, potraviny tak neztrácí své nutriční hodnoty.
Funkce Sabat
Nabídkou tří nových trub s funkcí Sabat De Dietrich vstupuje do nové oblasti kulinářských výzev. Tento programovatelný režim umožňuje provoz trouby zcela nezávisle po dobu 25 hodin nebo v případě potřeby až 75 hodin. Trouba si sama hlídá konstantní teplotu 90 °C. Pokrm se vaří nebo udržuje v teple, aniž byste museli troubu jakkoli nastavovat. Světlo zůstává stále rozsvícené, i když jsou dvířka zavřená.
Ovládací panel Epicurien
Tento ovládací panel používá stejné rozhraní, jak je tomu i u ovládacího panelu Connaisseur. Pomocí otočného voliče jednoduše nastavíte požadovanou funkci, nebo program. Programy a funkce jsou schématicky zobrazeny detailními ilustracemi, které usnadňují nastavení vaší trouby.
Pyro-Control
Trouba umí hlídat počet pečících cyklů včetně intenzity pečení a sama navrhne délku pyrolytického cyklu v závislosti na předpokládaném stupni znečištění kavity trouby.
Automatické pečení Chef
Funkce "Chef" umožňuje přípravu vašeho nejoblíbenějšího pokrmu v plně automatickém režimu.
Postačí pouze vybrat z menu funkce příslušný pokrm, vložit jej do trouby na správnou pozici, nastavit hmotnost a spustit pečení. Exkluzivní technologie De Dietrich zajistí automatický režim pečení, ideální teplotu a správný čas přípravy. Teplotní a vlhkostní čidlo hlídá proces pečení a poskytuje zpětnou vazbu elektronickému regulátoru, čímž je zajištěna dokonalá příprava jídla.
Pečení chleba
S multifunkční troubou od De Dietrich je pečení chleba velmi jednoduché a zvládne ho opravdu každý! Vizuální programátor disponuje jednoduchou, intuitivní barevnou obrazovkou, stačí zvolit program na pečení chleba, zatočit ovládačem, potvrdit zmáčknutím a už pečete – Le Twist – Le Click – Le Cook!
Dotykové ovládání s otočným voličem
Z nového uživatelského rozhraní dostanete maximum. Zdokonalená elektronika umožňuje stejně snadné ovládání, jako je tomu u klasických pečících trub De Dietrich. Instrukce na displeji jsou přesné a snadno čitelné. Všechny dostupné funkce jsou přehledně zobrazeny na bílém elektronickém panelu displeje. Kromě programu pro šetrné odmrazování je k dispozici šest programů, které nabízí mnoho možností pro rychlou a chutnou přípravu pokrmů.
Pyro Express 59min
Pyro Express je nová forma pyrolytického čištění. Tato funkce dokáže efektivně zužitkovat zbytkové teplo předchozího pečicího cyklu a díky tomu ušetříte až 50% elektrické energie. Pyrolytické čištění vaší trouby bude v expresním režimu trvat pouhých 59 minut.
Perfect Sensor trouby
Jedinečná technologie elektronického čidla Perfect Sensor je pevně spjata s režimem automatického pečení Chef v troubách De Dietrich. Tento vysoce citlivý elektronický senzor průběžně analyzuje teplotu a úroveň vlhkosti uvnitř trouby a upravuje dobu pečení tak, aby bylo dosaženo opravdu perfektních výsledků.
Cold Door
Pyrolytické trouby disponují zesílenými celoskleněnými dvířky se 4 skleněnými panely s ventilací. Díky této jedinečné konstrukci zůstává vnější strana dvířek relativně chladná.
- maximálně 40 °C ve středu dvířek během pyrolýzy
- maximálně 65 °C v nejteplejším místě dvířek během pyrolýzy
- maximálně 30 °C ve středu dvířek během pečení
Díky celoskleněnému vnitřnímu povrchu a snadno rozebíratelné konstrukci je možné dvířka dokonale vyčistit, aby byla opět jako nová.
Pyro-Turbo
Spotřebič označený tímto symbolem disponuje nejmodernějším systémem samočištění trouby, tzv. pyrolytickým programem. Při pyrolýze je teplota uvnitř trouby postupně zvýšena až na 500 °C, kdy při takto vysoké teplotě dojde k odstranění veškeré mastnoty, cukrů a dalších nečistot. Pyrolytické čištění předchází zanášení trouby nečistotami a tím zvyšování spotřeby energie při pečení, nebo nerovnoměrnému pečení.
- Unikátní 100 % cyklus čištění je zárukou maximální čistoty
- Spusťte funkci pyrolýza a nechte troubu pracovat: teplota postupně narůstá až na 500 °C, při kterých se odstraní cukry, mastnota a další nečistoty
- 2 úrovně čištění: standartní (pro běžné/silnější znečištění) nebo Eco (pro mírné znečištění)
- Předchází postupnému zvyšování spotřeby energie při pečení
Soft Close
Speciální mechanismus dvířek zajišťuje jejich pomalé zavření. Troubu tak snadno zavřete i bez uchopení madla rukou a téměř nehlučně.